Orchestra compusă din peste 20 de tineri muzicieni de elită va susține vineri, 24 iulie 2020, de la ora 11.00, în curtea Spitalului Municipal din Cluj-Napoca, un concert caritabil pentru bolnavi și cadrele medicale.

Proiectul denumit New Hope are scopul să aducă prin muzică, bucurie în sufletele oamenilor suferinzi. Artiștii vor face să răsune muzica lui Mozart și Piazzola, atât pentru alinarea bolnavilor cât și în semn de prețuire a cadrelor medicale, care nu se dau bătute în lupta cu boala.

Având în vedere contextul actual, bolnavii și medicii vor urmări actul artistic respectând distanțarea socială.

Evenimentul este organizat de violoncelistul Octavian Lup, în parteneriat cu orchestra A.T.A.C.

 „După cum spunea marele George Enescu, muzica trebuie să pornească de la inimă și să se adreseze inimii. Acesta este și scopul proiectului New Hope și anume de a ajunge la sufletele oamenilor. Ne adresăm în special celor care sunt în suferință, pe un pat de spital și nu pot ajunge la un concert sau într-o sală de spectacole. De aceea venim noi la ei cu o orchestră întreagă, formată din peste 20 de oameni,” a declarat Octavian Lup.

După concertul din Cluj, artiștii au în plan să ducă muzica clasică și la alte spitale din țară, dar și la azilele de bătrâni.

Articolul precedentRecord de infectări în România – 799 de cazuri în 24 de ore
Articolul următorFOTO | Accident în Urişor! O maşină a intrat sub un TIR