O profesoară de fizică de la școala privată Transylvania College din Cluj-Napoca a fost singurul cadru didactic din România care a participat în anul 2018 la programul Honeywell Educators at Space Academy, eveniment organizat de către Agenția Spațială Americană NASA.

Dorina Gîrbovan are 40 de ani și a participat recent la programul Honeywell Educators at Space Academy (HESA) – la US Space&Rocket Center (Huntsville, Ala), unde 224 de profesori din 35 de țări au luat parte la un training de 5 zile în care au experimentat ce înseamnă să fii astronaut.

A fost singurul profesor român parte din programul de training HESA2018 și a avut rolul de ambasador, alături de alți doi profesori americani și un profesor din Brazilia. În cadrul programului, profesorii au învățat cum poate fi utilizat spațiul ca instrument de predare la clasă, atât în disciplinele precum matematica sau fizica, dar și în discipline precum biologia, chimia sau chiar materiile legate de artă.

„Este foarte important să continui să te dezvolți din punct de vedere profesional. De când m-am întors, m-am ocupat și de traininguri pentru profesorii din învățământul de stat, am scris curricule noi pentru științe. În aceste programe pe care le-am făcut se pune accentul pe partea practică și am încercat să le arăt cât de important este să continui să înveți. Fac asta pentru că altfel aș avea impresia că am venit degeaba în România. Vreau să împărtășesc ce am învățat cu profesorii români care sunt deschiși spre ideea de a învăța. Tot timpul trebuie să înveți ceva”, a declarat Dorina Gîrbovan, într-un interviu pentru Transilvania Reporter.

Articolul precedentAccident grav în Tureni! 5 persoane au ajuns la spital
Articolul următorVIDEO| Cum se construiește o ediție a festivalului de muzică electronică Electric Castle