Elevii din casele şi unităţile de tip familial din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj vor participa miercuri la evenimentul „Boboc pentru o zi”, ediția a II-a. Evenimentul este găzduit de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) a Universității Babeș-Bolyai (UBB). Mulți dintre elevi sunt orfani

Interacţiunea cu profesorii şi studenţii FSPAC, vizitarea studiourilor de radio şi tv din cadrul Facultăţii, participarea la cursuri şi masa de prânz împreună cu studenţii, sunt activităţile propuse pentru tinerii invitaţi.

„Propunerea de colaborarea a venit din partea Serviciului Management de Caz Protecţie Specială Copii în Servicii de Tip Rezidenţial din cadrul DGASPC Cluj, iar noi am răspuns pozitiv şi ne-am arătat disponibilitatea totală de a ne implica într-un astfel de proiect”, declară lect. dr. Corina Rotar, responsabilul pentru acest proiect din partea FSPAC.

Tinerii din sistemul de protecţie specială sunt, de multe ori, vulnerabili în faţa provocărilor vieţii, iar implicarea mediului academic în construirea unui viitor educaţional poate reprezenta o parte importantă a integrării socio-profesionale a acestor tineri, spun reprezentanții universității clujene.

Articolul precedentInvestiție de șase milioane de euro într-o fabrică din Apahida
Articolul următorCursanții Școlii de Artă din Cluj își expun lucrările vestimentare