Polițiștii de imigrări din Cluj, în urma unei acțiuni întreprinse, au depistat un cetățean străin, cu ședere ilegală.

A fost emisă o decizie de returnare prin care străinul este obligat să părăsească teritoriul României, iar pe numele său a fost instituit consemn de nepermitere a intrării în ţară pe o perioadă de 2 ani. A fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, la data de 15 iunie, un control cu forţe proprii în scopul combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistat un bărbat de 29 de ani, din Pakistan, care nu mai avea drept de ședere pe teritoriul României.

Urmare a celor constatate, străinul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 de lei și, totodată, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestuia o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească teritoriul ţării în cel mult 15 zile, conform O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România cu completările şi modificările ulterioare.

De asemenea, la ieşirea din ţară, pe numele cetățeanului străin, va fi instituit consemnul de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 2 ani.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Articolul precedentVIDEO | Paparudele – sărbătorite într-un sat clujean
Articolul următorVIDEO | Traficanţi şi consumatori de droguri depistaţi de poliţiştii clujeni, în cadrul unei ample acţiuni