Începutul anului universitar 2018-2019 va fi marcat, la Universitatea Babeș-Bolyai, de constituirea Consiliului Consultativ al Liniei Germane de Studii, organism care subliniază deschiderea reală și din ce în ce mai accentuată a UBB față de mediul de afaceri și comunitatea din care face parte.

Reprezentanții Universității Babeș-Bolyai, cei ai mediului diplomatic și ai mediului de afaceri vor semna luni, 1 octombrie 2018, la ora 13.00, în Sala de Consiliu a UBB (str. Mihail Kogalniceanu nr. 1), actul de constituire a Consiliului Consultativ al liniei germane de studii.

Din Consiliu vor face parte, alături de experții UBB, reprezentanți ai companiilor NTT DATA România, MHP Consulting – a Porsche Company, dar și ai Ambasadei Germaniei la București.

Noua structură va avea, așa cum o arată și denumirea, un rol consultativ în stabilirea direcțiilor de dezvoltare a învățământului în limba germană la UBB, în receptarea evoluțiilor cerințelor specifice ale pieței muncii, precum și în identificarea și aplicarea oportunităților de formare, practică/internship și angajare a studenților și a absolvenților, precum și în susținerea financiară a liniei germane de studiu a Universității Babeș-Bolyai.

Colaborarea cu reprezentanţii mediului german de afaceri a devenit deja o tradiție în Universitatea Babeş-Bolyai, în condiţiile în care reprezentanţii UBB şi cei ai MHP Consulting Romania SRL, Porsche AG şi cu EBS Romania S.A. au semnat, în luna martie 2014, un contract pentru finanţarea primului program de studiu nivel licenţă de Informatică cu limba de predare germană, din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică.

Acordul prevedea sprijinirea programului de studiu Informatică (limba de predare germană) prin finanţarea activităţilor didactice, de cercetare şi pentru susţinerea financiară a studenţilor din cadrul acestui program.

Programa de studiu este sincronizată cu cele similare ale universităţilor din Germania, cu respectarea tuturor standardelor de calitate.

Implicarea companiilor partenere constă în sprijin financiar acordat programului de studiu Informatică în limba germană din cadrul Facultății de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai în perioada 2017-2020, dar şi în consultanţă oferită de specialişti în domeniu.

Articolul precedentAlcoolemie record pentru un şofer de 24 de ani! Acesta nu a putut sufla în etilotest
Articolul următorConsiliul Județean Cluj finanţează cu 500.000 de euro un spital din Republica Moldova