Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a transmis că pasarela de la Gara Gherla va fi reabilitată.

În cursul anului 2019, Sucursala Regionala CF Cluj va lua măsuri de remediere a problemelor sesizate, respectiv executarea lucrărilor de reparaţii care se impun la pasarela din staţia CF Gherla. Pentru a se putea asigura lucrări de calitate şi durabilitate corespunzatoare, acestea se vor executa atunci când condiţiile meteo vor fi favorabile, a declarat Lucian Șova.

Cât priveşte terenul neutilizat din perimetrul gării şi posibilitatea de a trece terenul în patrimoniul municipiului Gherla, răspunsul ministrului la întrebarea deputatului Horia Nasra, este următorul: În ceea ce priveşte terenul neutilizat din perimetrul gării, la care se face referire, exista doi proprietari, respectiv: conform extrasului CF 10374 Mun. Gherla, cu nr. Cadastral 916, proprietarul terenului în suprafaţă de 13.013 mp este Statul Român, fiind dat în concesiune către CNCF CFR SA 51′ conform extrasului CF nr. 10375 Mun. Gherla, cu nr. Cadastral 914, proprietarul terenului şi constructor în suprafaţă de 11.481 mp este CNCF CFR SA.

Menţionăm că în funcţie de titularul dreptului de proprietate al terenului, transferul acestuia se poate face fie prin Hotărâre de Guvern (în cazul în care proprietar este Statul Roman), fie prin aplicarea Legii nr. 213/1998 (transfer cu justa despăgubire) în cazul în care proprietarul este CNCF CFR SA. Acest transfer este posibil numai în cazul în care terenul este situat în afara zonei de siguranţa feroviară”.

Articolul precedentPeste 816 tone de material antiderapant folosite pentru combaterea fenomenului de polei
Articolul următorFOTO | Accident la intrare în Cluj! O femeie rănită şi trei autovehicule implicate