Deținuții care vor să își găsească un loc de muncă atât pe durata executării pedepsei, cât și după eliberare, sunt sprijiniți de penitenciarul Gherla.

Astfel, în perioada 17 – 31 mai 2019, Penitenciarul Gherla, în parteneriat cu Primăria Municipiului Gherla, organizează la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Gherla, Expoziția de Pictură și Quilling ,,Simfonia sufletului”. Cu această ocazie vor fi expuse lucrări de pictură și quilling realizate în cadrul activității educaționale ,,Atelier ocupațional – Pictură”, de  către rezidentele din Centrul terapeutic Lotus al Penitenciarului Gherla.

Acest gen de activități desfășurate în mediul carceral au un rol important în reintegrarea socială a persoanelor private de libertate, precizează reprezentanții instituției.

De asemenea, cinci dintre deținuții care își execută pedeapsa în regim deschis vor participa la Bursa locurilor de muncă organizată de către AJOFM Cluj în municipiul Dej. Aici, ei vor sta de vorbă cu potențialii angajatori. Participarea la acestă activitate are drept scop sprijinirea deținuților în vederea ocupării, după liberare, a unui loc de muncă.

 

SURSĂfoto: sanp.ro
Articolul precedent“U” Cluj, remiză pe terenul Academicii Clinceni
Articolul următorFOTO | Trei maşini implicate într-un grav accident rutier! Un autoturism a „zburat” în şanţ