La data de 25.05.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia au efectuat un număr de 34 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Alba, Cluj și Brașov, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că inculpații au procurat, deținut, transportat și comercializat droguri din categoria celor de risc (cannabis), de mare risc (comprimate MDMA), precum și substanțe cu efecte psihoactive, către consumatori de pe raza județelor Alba și Cluj.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe plicuri cu substanță pulverulentă, cântare electronice de precizie, muguri de cannabis, precum și 100.000 de lei.
La data de 25.05.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Alba au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentați Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Cluj, B.C.C.O. Mureș, B.C.C.O. Brașov, al lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Alba, I.J.J. Cluj și B.M.J. Mureș.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Articolul precedent10 percheziții domiciliare la sediile unor firme, pentru destructurarea unor grupări infracționale
Articolul următorDecizie ISTORICĂ! Uniunea Europeană a aprobat certificatul digital COVID-19