Muzeul Etnografic al Transilvaniei, va vernisa joi, 26 iulie 2018, de la ora 17.00expoziți Clujul lui Andrei Klein, colecționarul. Andrei Klein este unul dintre cei mai importanți colecționari clujeni, iar selecția de aproximativ 1000 de cărți poștale prezintă un secol din istoria orașului.

Născut în 1 aprilie 1942, în lagărul de la Moghilev, Andrei Klein l-a avut ca mentor pe Szabó Dénes, „cel mai important fotograf al Clujului în perioada 1930-1970”, prezent în cadrul acestei expoziții printr-o serie de fotografii și documente.

Dintre cele câteva mii de cărți poștale originale din colecția Andrei Klein, considerată a fi cea mai importantă din Cluj, au fost selectate pentru această expoziție un număr de circa 1000, care ilustrează mai mult de un secol de istorie clujeană. Acestea sunt completate de un mare număr de documente originale din colecția Andrei Klein, care ne spun crâmpeie din povestea comunității evreiești din Cluj și a câtorva dintre membrii ei de seamă, din activitatea culturală, sportivă, comercială sau financiară a acestui oraș.

Expoziția va fi vernisată în data de 26 iulie 2018, ora 17.00, la sediul central al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21. Expoziția va fi deschisă în perioada 26 iulie – 26 august 2018, la sediul central al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, putând fi vizitată de miercurea până duminica, între orele 10-18.

Articolul precedentPas greșit pentru CFR Cluj încă de la primul meci al sezonului
Articolul următorMAI schimbă șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj