Peste 1600 de participanți la festivalul Untold au avut nevoie de ajutor medical de specialitate, forțele de ordine fiind de asemenea foarte ocupate și cu infracțiunile: s-au aplicat 143 de sancțiuni în cuantum de peste 78.000 de lei.

„Pentru siguranţa celor peste 300 de mii de participanţi la acest eveniment, estimați de către  organizator,  Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, având în sprijin efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureş, alături de celelalte structuri ale M.A.I, a luat măsuri specifice de instituire  a unor  dispozitive  preventive și reactive, prin acţiuni de patrulare, observare, supraveghere şi la nevoie , de intervenţie, atât în proximitatea locului de desfăşurare a evenimentului, cât şi pe traseele care converg către locația evenimentului”, se arată într-un comunicat.

Forţele de jandarmerie și poliţie împreună cu alte instituții competente, au aplicat 143 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 78023 lei. De asemenea, au fost înregistrate 145 de sesizări privind săvârşirea unor fapte penale. În toate cazurile, cercetările se fac sub coordonarea unităţilor de Parchet competente.

În domeniul situaţiilor de urgenţă și al asistenței medicale, salvatorii au acordat prim ajutor calificat pentru 1.639 de persoane, care au semnalat probleme medicale, iar 39 dintre acestea au fost transportate la unități spitalicești.

Comparativ cu ediția 2017 a festivalului, numărul solicitărilor medicale a înregistrat o ușoară scădere de 6%.

 

Articolul precedentÎncepe procedura pentru delegarea serviciilor de salubritate din județul Cluj
Articolul următorDSP Cluj: au fost confirmate şi în Romania cazuri de infecţie cu virus West Nile