Peste 2.000 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosarele de înscriere, miercuri, 11 iulie 2018, în prima zi de Admitere la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, la facultățile care au început deja procedura de înscriere.

Numărul este dublu faţă de cel înregistrat în prima zi a sesiunii de admitere organizate în luna iulie 2017, când numărul dosarelor depuse s-a apropiat de 1.000.

Cea mai căutată facultate a fost, în prima zi de înscriere, Facultatea de Matematică şi Informatică, unde au fost depuse 445 de dosare pentru studiile de licenţă cu frecvenţă, urmată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – cu 372 de dosare pentru studiile de licenţă la zi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – cu 273 de dosare depuse, Facultatea de Litere, care a avut, în prima zi de înscriere, 191 de candidaţi, respectiv Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au fost depuse 134 de dosare de înscriere.

În ceea ce priveşte înscrierile pentru învăţământul la distanţă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu 96 de dosare depuse în prima zi de înscriere.

Şi numărul absolvenţilor de facultate care şi-au depus dosarele de înscriere la master este dublu faţă de cel înregistrat în prima zi a admiterii organizate în luna iulie 2017, fiind depuse 547 de dosare faţă de 277.

Cele mai căutate specializări de master au fost, în prima zi de înscriere, cele ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse 186 de dosare, urmate de cele ale facultăţilor de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – 79 de dosare, respectiv Geografie – 79 de dosare.

Universitatea Babeş-Bolyai pune la dispoziția absolvenţilor de liceu, dar și a celor care au terminat deja o facultate și vor să-și continue studiile peste 8.300 de locuri bugetate și aproximativ 18.000 de locuri cu taxă, atât la nivel licență, cât și la nivel master.

Candidații pot alege între cele 244 de programe de licență (învățământ cu frecvență și la distanță), respectiv 222 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Articolul precedentCea de-a doua ediție a festivalului de bere artizanală din Cluj-Napoca revine în forță, mai mare și mai bogat în bere artizanală
Articolul următorInvestiție de 1,7 milioane de lei pentru racordarea la rețeaua de apă a satului Boju