Un număr mare de copii a răspuns invitației lansate de Iulius Mall Cluj și NTT DATA Romania. Ce mici s-au distrat și au învățat în timp ce au plecat într-o aventură pe Marte. Cu un circuit inedit, unde s-au îmbrăcat în cosmonauți și au îndeplinit mai multe misiuni spațiale, cei mici au pătruns pe tărâmul Planetei Roșii. Expoziția le-a dat prilejul celor 6.400 de copii să pășească în lumea astronauților cu sprijinul tehnologiilor moderne.

Totodată, cei mici au lansat cu ajutorul unui panou de comandă o rachetă pe Marte, iar ca să poată respira pe noua planetă pe care o ocupau, copiii au creat oxigen cu plante din baza marțiană. În călătoria lor, mini-cosmonauții au fost însoțiți de robotul Curiosity, care i-a ajutat să descopere tărâmul planetei roșii. La finalul aventurii, aceștia au primit diplome de exploratori și s-au fotografiat la photo booth-ul special amenajat pentru ei ca să nu uite de „primii lor pași” pe Marte.

Evenimentul a avut loc în perioada 13-24 noiembrie 2019, în intervalul orar 10.00-22.00, în Atriumul Principal al Iulius Mall. Accesul a fost gratuit și asigurat de partenerul evenimentului, NTT DATA Romania.

 

Articolul precedentÎncă o grădiniţă urmează să fie contruită de Arhiepiscopie, la Cluj-Napoca
Articolul următorUNTOLD a vândut alte 17.000 de abonamente în doar 4 minute