Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de marți, 24 martie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene pe care traficul rutier să fie blocat, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, din cauza temperaturilor negative şi a căderilor de zăpadă înregistrate în ultimele 24 de ore, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de zăpada depusă pe carosabil și polei, traficul rutier fiind îngreunat.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 23 martie a.c., s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 62 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 34 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 32 de drumuri judeţene, cu 16 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 343 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de luni, 23 martie a.c.,  s-a intervenit pe 14 drumuri judeţene, cu 14 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 320 de tone de material antiderapant.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de luni, 23 martie a.c., s-a intervenit pe 5 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 5 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 38 de tone de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă şi cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Articolul precedentCOVID-19: Numărul victimelor a ajuns la 8
Articolul următorAccesul publicului în Parcul Babeș și Grădina Botanică – suspendat în contextul măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus