Primăria municipiului Cluj-Napoca scoate din buzunar aproximativ 50.000 de lei pentru o petrecere care să celebreze prietenia româno- americană, chiar dacă evenimentul va avea loc în 6 iulie, la două zile după ce americanii sărbătoresc Ziua Independenței.

De fapt, evenimentul celebrează în data de 6 iulie „100 de ani de la Marea Unire și împlinirii a 100 de ani de când Woodrow Wilson a prezentat, în Congresul american, cele 14 puncte menite să aducă pacea în Europa”, potrivit Monitorul de Cluj.

“În acest context, în data de 6 iulie 2018, propunem organizarea unui eveniment care să scoată în evidență 100 de ani de la inaugurarea primei misiuni diplomatice oficiale românești în Statele Unite ale Americii, precum și pentru a celebra la Cluj-Napoca aniversarea a «100 de ani de relații de prietenie româno-americane». Acest eveniment ar urma să fie organizat la Centrul de Cultură Urbană Casino Cluj și ar urma să aibă ca invitați de onoare personalul ambasadei împreună cu E.S. Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Conform analizelor cheltuielilor, bugetul solicitat pentru acest eveniment este următorul: costuri legate de prestațiile artiștilor 8.000 lei; costurile pentru scenă, sonorizare și lumini ajung la 7.000 lei, oferirea unei recepții în valoare de 35.000 lei pentru 470 de invitați”, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul urmează să fie votat în data de 2 iulie, în ședința Consiliului Local.

Articolul precedentPeste 2200 de locuri de muncă disponibile în județul Cluj
Articolul următorAccident în Sic! O fetiță a fost lovită de o mașină