Primăria Cluj-Napoca va amenaja cinci noi stații pentru încărcarea mașinilor electrice. Proiectul ar urma să fie realizat cu ajutorul unei finanțări oferite de Administrația Fondului Național de Mediu. Acest demers face parte din strategia municipalității de a încuraja dezvoltarea transportului nepoluat din Cluj.

Clujul va avea cinci noi stații pentru încărcarea mașinilor electrice. Acestea vor fi amenajate în Piața Mihai Viteazu, Piața Ștefan cel Mare, Baza Sportivă Gheorgheni, parcarea subterană a Sălii Polivalente și parcarea Cluj Innovation Park din Lomb. Fiecare stație va putea încărca simultan câte două mașini. Deja, municipalitatea a amenajat stații de încărcare pentru mașinile electrice în Piața Unirii și în parcarea supratejată din curtea Primăriei. În centrul orașului, vor fi amenajate și standuri speciale pentru taximetre electrice, pe strada 21 Decembrie 1989, spune directorul Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei, Ovidiu Câmpean.

De asemenea, există companii care vor să se specializeze pe construirea de stații de încărcare pentru mașini electrice, care să fie amplasate în gospodării private, spune omul de afaceri Mircea Miron.

Nu doar municipalitatea a investit în aceste stații pentru încărcarea mașinilor electrice. Prima entitate publică ce a amenajat o astfel de stație este un hotel care aparține Consiliului Județean, Univers T. De asemenea, astfel de stații au fost amenajate și în parcările unor hypermarcheuri și ale unor supermarketuri.

Articolul precedentȘefa organizației de femei a PSD Cluj, numită secretar general al Ministerului de Externe
Articolul următorCFR Cluj a învins-o, pentru a treia oară consecutiv, pe Sepsi Sfântu Gheorghe