Un instructor auto din Cluj-Napoca a pus bazele primului Serviciu Medical de Urgență Veterinară din România, scrie infocluj.eu. S.M.U.V. va funcționa începând din acest an în județul Cluj, după modelul SMURD.

Vasile Lucuță, cel care a avut ideea,  a afirmat pentru UBB Radio că serviciul va fi funcțional la sfârșitul anului 2018.

Baza Serviciului de Urgență Veterinară este în Suceag, comuna Baciu și va deservi, pentru început, întreg teritoriul județului Cluj, urmând ca în timp, aria de activitate să fie extinsă la nivel național. Până în prezent investiția se ridică la aproximativ 8.000 de euro și a fost făcută doar din donații.

Serviciul Medical de Urgență Veterinară a avut deja câteva intervenții la animale de companie și la câteva gospodării din zona rurală, dar a ajutat și animale părăsite din mediul urban. Printre serviciile pe care le oferă inițiativa se numără diverse tipuri de operații specifice, transfuzii de sânge, radiografii sau tratamente la cabinete veterinară afliate SMUV.

Articolul precedentPercheziții DIICOT la un grup de proxeneți și traficanți de droguri! Aceştia racolau minore și din Cluj
Articolul următorŞofer de 19 ani, suspect că ar fi consumat droguri, a fost prins de poliţiştii rutieri de două ori într-o singură zi