Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, marți, execuția bugetară pe primele 8 luni. Potrivit cifrelor, veniturile sunt mai mari, iar investițiile în creștere.

„Guvernul ia măsuri corecte și responsabile, aspect care se reflectă în cifrele din execuția bugetară pe primele 8 luni:

Veniturile bugetului general consolidat sunt mai mari cu 22% față de perioada similară a anului trecut, iar investițiile sunt în creștere cu 9,6%. Totodată, deficitul bugetar pe primele 8 luni este în scădere cu peste 6 miliarde de lei.

Ieri, Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit pozitiv prognoza de creștere economică pentru România din acest an, la 4,8%.

Obiectivul nostru constant este ca toate aceste cifre să se reflecte în creșterea nivelului de trai și în modernizarea domeniilor esențiale, pentru o Românie mai dezvoltată, mai prosperă”, a transmis Nicolae Ciucă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCheltuielile necesare locuinței depășesc jumătate din venituri. Doi din trei români fac economii la sânge ca să trăiască
Articolul următorRusia intenţionează să folosească rubla digitală în tranzacţiile bilaterale cu China, pentru a reduce dominaţia SUA pe piaţa financiară globală