Președintele Academiei Maghiare de Ştiinţe, Acad. Prof. Dr. László Lovász, a fost vineri, 14 iunie 2019, oaspetele președintelui Academiei Române, Acad. Prof. Dr. Ioan-Aurel Pop, Rectorul Universității Babeș-Bolyai.

Discuțiile dintre conducătorii celor două prestigioase instituții au vizat colaborarea dintre academii, diverse aspecte pozitive ale acordurilor existente și, nu în ultimul rând, relația cu Universitatea Babeș-Bolyai. De asemenea, președintele Academiei Maghiare de Științe și-a exprimat mulțumirea pentru solidaritatea de care a dat dovadă Academia Română prin luarea de poziție față de situația dificilă în care a fost pusă prestigioasa instituție maghiară, ca urmare a intenției Guvernului de la Budapesta de a restructura instituția, fapt care ar afecta negativ și cercetătorii din Transilvania. În acest sens, reamintim că, recent, președintele Academiei Române, Acad. Prof. Dr. Ioan-Aurel Pop, a trimis o scrisoare de susținere a Academiei Maghiare de Științe exprimându-și speranța că actuala situație va fi depășită, iar academicienii maghiari vor putea să-și desfășoare activitatea ca până acum, fără ingerințe ale altor medii.

La întâlnire au participat Prof. Dr. Ioan Bolovan, prorector al UBB și membru corespondent al Academiei Române, Acad. Prof. Dr. Octavian Popescu, Decan al Facultății de Biologie și Geologie, și Prof. Dr. Neda Zoltan, cadru didactic al UBB și membru al Academiei Maghiare de Științe.

Articolul precedentCod galben în judeţul Cluj: ploi, vijelii și grindină
Articolul următor12 noi artiști confirmați la Jazz in the Park 2019