Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Cluj-Napoca faptul că este necesară remanierea din guvern a actualului ministrul al Educației, Valentin Pop.

„În aceste condiţii, când ministrul, de două ori, a făcut nişte gesturi cu care nu numai că nu am fost de acord, dar nici nu am fost consultaţi, considerăm că în acest moment colaborarea cu ministrul Educaţiei va fi imposibilă şi de aceea noi cerem şi aşteptăm o remaniere în fruntea ministerului Educaţiei. Acum am luat această decizie, am discutat cu colegii mei, eu am prezentat poziţia noastră, dar nu am discutat cu nimeni, nici din PSD, nici din ALDE. Este o situaţie extrem de neplăcută. Eu am spus că din punctul nostru de vedere încrederea în ministrul Popa nu există”, a spus el.

Liderul UDMR îi reproșează lui Valentin Pop o ordonanţă privitoare la predarea limbii române în şcolile cu limba maternă, dar şi un set de măsuri cu privire la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Articolul precedentÎn mai puţin de o oră, un bărbat a reuşit să bage un bătrân în spital şi, mai apoi, să provoace un accident rutier
Articolul următorEpiscopii catolici își afirmă susținerea pentru referendumul familiei