Cea de-a șaptea ediție a festivalului Clujotronic reunește și anul acesta la Cluj-Napoca proiecte inovatoare și inedite de artă digitală contemporană din domeniile muzicii, artei vizuale și a jocurilor video.

Organizat de către Centrul Cultural German și Institutul Francez, între 28 și 30 septembrie la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Clujotronic promovează și susține experimentele interdisciplinare care îmbină arta și tehnologia precum și colaborările dintre invitații străini si cei locali. Pe vizitatori îi așteaptă un sfârșit de săptămână plin de muzică, performance-uri audio-vizuale, proiecții spectaculoase precum și ateliere și sesiuni de talk-uri, toate acestea într-o atmosferă relaxantă, chiar în centrul orașului.

Mai mult decât atât, anul acesta festivalul vă oferă o serie de experiențe de realitate virtuală și augmentată.

Festivalul franco – german de artă digitală debutează pe data de 28 septembrie de la ora 18:30 cu un panel de discuții unde va fi prezentată publicului aplicația de realitate augmentată ARound the city dezvoltată în cadrul unui proiect comun al celor două instituții, după care la ora 20:00 va avea loc deschiderea oficială în prezența ambasadorului Germaniei la București Cord Meier-Klodt. Primul performance al serii va fi oferit de către muzicianul francez Alex Augier și va fi un spectacol digital de muzică și lumini de neratat. Apoi vom descoperi muzica electronică live a berlinezilor de la Skinnerbox, acompaniați vizual de către artistul clujean Lucian Matei (Noiseloop).

Artiști din România, Germania și Franța vor crea performance-uri audiovizuale și instalații interactive, își vor prezenta jocurile și vor susține workshop-uri și talk-uri pentru publicul larg pasionat de tehnologie și artă contemporană, dar și pentru cei curioși, care doresc să exploreze. Proiectul local ClarObscura îmbină instrumentele acustice cu sintetizatoarele într-o experiență muzicală deosebită iar împreună cu artista vizuală de origine germană, Juladi, care va prezenta o instalație vizuală interactivă, vor da viață curții interioare a muzeului. Tot din sfera muzicală fac parte și clujenii de la Sense, care vor susține un concert electroacustic și duo-ul CosmosTone, pe fundalul unor proiecții murale speciale pregătite de către Aural Eye din București. Serile se vor încheia pe ritmuri dansante asigurate de către Dodo, artist muzical clujean și Absolem, duo francez activ pe scena locală.

Articolul precedentPeste 60 de companii vor fi prezente la Târgul de Cariere Cluj
Articolul următorFOTO | O simfonie cât un oraș: Cluj Symphony Experience