Regizorul Tudor Giurgiu a avut un discurs plin de supărare vineri seara, după ce la Cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca a avut loc premiera filmului lui Stere Gulea, „Moromeții 2”. Problemele au apărut din cauza sonorizării defectuoase, criticată aspru de către public, dar mai ales de către Tudor Giurgiu.

„Am avut surpriza să văd în Timişoara sau nu ştiu unde eram, la mall, oameni care aproape erau cu ochii în lacrimi pentru că spuneau că au auzit filmul ăsta foarte bine, că e primul film românesc care se aude. Motivul pentru care dumneavoastră aţi auzit filmul prost şi ne cerem scuze pentru asta este că acum câţiva ani când s-a trezit primarul Apostu cu un mare elan de a renova această sală, care într-adevăr era o ruină, nişte arhitecţi şi nişte “specialişti” au vopsit pereţii în alb, pentru că aşa li s-au părut lor că trebuie să arate un cinematograf, au decis să scoată de sus tot tavanul acela care era făcut de nişte arhitecţi şi erau nişte corpuri vechi, pentru cei care îşi mai amintesc de Republica pe vremuri”, a spus el, potrivit eclujeanul.ro.

Giurgiu a pus problema pe seama lipsei de finanțare și a faptului că „sala este aproape a nimănui”.

„Oamenii aceia şi-au bătut joc de sala asta, au renovat-o, ani de zile am stat la TIFF cu o pânză gri pe deasupra ca să mai atenuăm, e un ecou îngrozitor, oamenii de aici care fac managementul sălii, Ioana Călin face eforturi nebune, pentru că sala asta este aproape a nimănui, RADEF-ul este în faliment, iar ea săraca se chinuie să facă ceva. Ar trebui luată de la zero, închisă şi refăcută toată izolaţia, schimbat sistemul de boxe, este o ruşine pentru mine care fac festivalul aici. E o ruşine şi îmi pare rău că trebuie să auziţi un film românesc aşa”.

Articolul precedentFOTO | Accident grav în Răscruci! Un bărbat a fost lovit mortal de un microbuz
Articolul următorFurt de zeci de mii de lei la Iulius Mall! Doi bărbaţi au furat 12 lănţişoare de aur