Atlet, profesor, multiplu campion național și balcanic la 100 m, Ion Moina este un simbol pentru Cluj dar și un nume de campion care a insuflat perseverență, performanță și onoare tuturor clujenilor care au activat pe stadionul Ion Moina.

În 2011, Alin Tișe și majoritatea consilierilor județeni au decis să abandoneze tradiția în favoarea banilor. Binențeles că puterea unui simbol este mai mare decât o lăcomie administrativă, stadionul rămânând cu identitatea pierdută dar și fără bani în traistă.

Un vechi proverb românesc ne învață că ` nu în mult stă bunul, ci în bun stă multul ` prin urmare, având în vedere tradiția și onorabilitatea numele Ion Moina dar și utilitatea pistelor de atletism pe care pot fi organizate competiții olimpice, le solicit consilierilor județeni cât și președintelui Alin Tișe să susțină redobândirea identității pierdute a stadionului clujenilor. Nicio sumă de bani nu poate înlocui tradiția și mândria numelui marelui nostru campion, Ion Moina” a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Solicitarea vine și în contextul în care în acest an, clubul clujenilor, ”Universitatea Cluj”, sărbătorește centenarul, un club la a cărui patrimoniu istoric este asociat și Ion Moina!

Articolul precedentAnul 2018 în cifre: peste 6.600 de copii născuţi la Cluj
Articolul următorEmil Boc: Guvernul va lua Clujului în 2019 suma de 28 de milioane de euro