Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, duminică, la un post TV, că unii români nu așteaptă 15 mai pentru relaxarea măsurilor și au început deja să nu mai respecte ordonanțele militare.

„Ne schimbăm comportamentul prea devreme și dacă renunțăm prea devreme la măsurile de distanțare socială… Chiar dacă s-a anunțat că vor fi unele măsuri după 15 mai, președintele a spus că nu se va renunța total, noi vedem că unii au înțeles că relaxarea a început deja și nu respectă. Atenție, mai avem vreo trei săptămâni. Aici vedem pericolul. O schimbare a situației poate schimba și măsurile”, a spus secretarul de stat.

”Aceste măsuri vor fi spuse. Vor fi luate treptat. Sunt măsuri compensatorii care vor exista. Se va purta mască în anumite zone. Toate aceste aspecte vor fi anunțate din timp. Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă de către populație”, a spus Raed Arafat.

 

Scrie Realitatea.net

Articolul precedentVIDEO | Cruzime la Gherla: căţeluşă gestantă spânzurată de un copac în Gherla! Se oferă recompensă pentru prinderea făptaşului
Articolul următorMinistrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că site-ul IMM INVEST a fost refăcut