Dispariția celui mai bun lunetist din lume este învăluită în mister. Canadianul Wali ar fi fost omorât într-un atac al rușilor, anunță presa de la Moscova. Ucrainenii dezmint acest lucru și anunță că acesta a reușit să ucidă mai multi invadatori. Cert este că pe pagina de Facebook, unde Wali ținea un jurnal, nu s-a mai postat nimic din 14 martie. 

 

Lunetistul Wali a sosit în Ucraina, la începutul lunii martie, pentru a lupta cu armata rusă. Cu toate acestea, la scurt timp după sosire, el a dispărut.

Rusia susține că lunetistul a murit la 20 de minute după ce a intrat pe linia de front. „Lunetistul de elită și-ar fi dat de gol poziția după ce și-ar fi comunicat prin radio sectorul de luptă unde se afla și ar fi dat mai multe interviuri pentru presă. Rușii ar fi aflat astfel locația și ar fi bombardat intensiv acel sector,” scrie presa de la Moscova.

Canadian sniper Wali Dubbed „the wold’s deadliest sniper” Killed by Russian Forces just 20 minutes after goin into action in Mauripol. pic.twitter.com/1YwUDWTVQA

— Russia Informa (@Russiainforma) March 15, 2022

 

Totuși, ucrainenii neagă faptul că Wali a fost ucis de invadatorii ruși. În mediul online, presa ucraineană anunța că lunetistul a reușit să doboare 11 soldați ruși.

Pe pagina de Facebook, unde Wali ținea un jurnal, nu s-a mai postat nimic din 14 martie. Este posibil, însă, ca pe durata misiunilor speciale, acesta să nu aibă acces la internet.

 

Un grup de pe social media anunța după data de 15 martie, că ”Wali” este în siguranță.

În războaiele anterioare, canadianul a ajuns la un record de 40 de ținte eliminate pe zi. Din acest motiv, teroriștii ISIS au pus o recompensă de un 100.000 de dolari pe capul lui. 

Articolul precedent20 martie, Marș pentru Ucraina. Protest la Ambasada Rusiei împotriva ororilor invaziei
Articolul următorCât va mai dura războiul? Ce răspunde secretarul general adjunct al NATO: „Avem informații, evaluăm, anticipăm lucrurile”