Parchetul de pe ÎCCJ a emis, sâmbătă seara, referatul cu propunerea de arestare preventivă pe numele fostului ministru al Sănătății Sorin Pintea.

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea ar fi exclamat „super tare” când a aflat că i-a fost trimisă suma de 120.000 de lei, potrivit referatului cu ajutorul căruia procurorii au obținut arestarea preventivă a acesteia. În documentul obținut de realitateadinjustitie.net se arată că Pintea ar fi spus „perfect” după ce ar fi aflat că s-ar fi acceptat comisionul de 7% din valoarea contractului.

„Inculpata SORINA PINTEA a exclamat chiar ”super tare” după ce a aflat că (…..) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv “perfect”, după ce a aflat că (…..) a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract. După ce suspectul (…..) îi comunică SORINEI PINTEA faptul că s-a scăzut suma de 10.000 de euro pe care aceasta din urmă i-a primit în luna decembrie, SORINA PINTEA confirmă spunând”da””, se arată în referat.

DNA: Pintea știa că în pungă sunt bani

„Din comunicarea purtată (…..) în biroul SORINEI PINTEA de aceasta și de suspectul (…..), rezultă fără dubiu, faptul că SORINA PINTEA cunoștea foarte bine, (…..) nu doar că în punga neagră cu inscripția “(…..)” primită de la (…..) se aflau bani, ci și cuantumul exact al acestei sume. Totodată, în comunicare SORINA PINTEA spune clar că ea nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract și recunoaște că a propus un procent de 7% din contract, procent care de altfel a și fost adus la cunoștință de intermediarul (…..) lui (…..) cu ocazia întalnirii in data de 26.02.2020 ce a avut loc între cei doi la sediul (…..), fapt ce demonstrează din nou de la cine a plecat cererea ce a condus la primirea acestor sume de bani necuvenite, și anume de la SORINA PINTEA”, potrivit documentului. 

Citește cum spun procurorii că ar fi acționat Sorina Pintea pe realitateadinjustitie.net.

Articolul precedentÎncepe campania de depunere a Cererilor Unice de Plată pentru anului 2020
Articolul următorȚigările mentolate nu vor mai fi comercializate în România din luna mai 2020