Primarul comunei Feleacu, Gabriel Coste, a anunțat că regulile de urbanism adoptate de autoritățile publice locale au decis să interzică ridicarea de blocuri în comuna de la marginea Clujului. ”Nu vor fi blocuri, cel puțin atât timp cât voi fi eu primar”, a declarat Gabriel Coste.

El a mai declarat, la ViaCluj.tv, că vor fi o serie de reguli noi care vor fi incluse în noul Plan Urbanistic General al comunei. Astfel, cei care vor solicita o autorizație de construire vor trebui să dispună de o suprafață de minim 700 de metri pătrați.

Este vorba de cea mai mare suprafață pentru autorizare din toate localitățile din zona Clujului. Gabriel Coste a explicat că a luat această măsură deoarece dorește ca Feleacu să rămână o comunitate verde, cu viață relaxată. Primarul comunei a explicat că nu a finalizat până acum Planul Urbanistic General deoarece abia recent a fost dată sentința în procesul dintre Primăria Cluj-Napoca și Primăria Feleacu referitor la dreptul de a administra 400 de hectare situate la limita dintre cele două localități.

În prezent, Feleacu are cam 6.000 de locuitori.

Articolul precedentRestricţii de circulaţie în Cluj! Încep lucrările de modernizare la podul de pe strada Fabricii
Articolul următorUniversitatea Cluj, victorie cu Aerostar Bacău