Ministerul Apărării Naționale, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Educației Naționale, cu sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO, lansează joi, 18 aprilie 2019, concursul de lucrări licență, disertație sau eseu cu tema „ România în NATO – 15 ani”.

Evenimentul de lansare al concursului va avea loc de la ora 10.00, la sediul Universității Babeș-Bolyai (str. M. Kogălniceanu nr. 1).

Concursul reprezintă o provocare adresată studenților din instituțiile de învățământ superior cu programe de studii de istorie, relații internaționale, știinte politice și studii de securitate, care vor trebui să elaboreze lucrări, eseuri, lucrări de licență sau dizertație, pe tema  „România în NATO -15 ani”.

În anul 2019 se împlinesc 15 ani de la aderarea României la NATO şi 70 de ani de la înfiinţarea Alianței Nord-Atlantice, prilej cu care Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educaţiei Naţionale, organizează o serie de evenimente publice.

Totodată, campania de informare publică #WeAreNATO continuă şi în acest an în România, iar concursul lansat joi va fi cel de-al treilea eveniment al campaniei #WeAreNATO. Campania se organizează în mai multe ţări aliate şi îşi propune să crească încrederea publicului tânăr în capacitatea structurilor Alianţei de a proteja populaţia şi teritoriul aliat şi se concentrează, în special, pe facilitarea accesului tinerilor la informaţii despre NATO prin manifestări dedicate acestora, sprijinite şi de o componentă adaptată mediului virtual.

Articolul precedentCelebrarea culturii franceze la TIFF 2019
Articolul următorEveniment inedit la Castelul Peleș organizat de festivalul UNTOLD