Armata română cumpără celebrele drone turcești Bayraktar, dar și elicoptere de luptă Airbus. Comisiile din Parlament au aprobat achiziția, iar suma din contract se ridică la aproximativ 300 de milioane de dolari. 

Comisiile reunite de Apărare din Senat și Camera Deputaților au dat undă verde, prin vot unanim, pentru cumpărarea de către Ministerul Apărării a 18 drone militare turcești Bayraktar, potrivit unui document aflat pe ordinea de zi a Birourilor Permanente ale Parlamentului.

În România urmează să ajungă, astfel, 3 sisteme fără pilot a câte 6 platforme aeriene fără echipaj uman la bord. Aparatele turcești au devenit faimoase în urma succesului din Ucraina.

Dronele vor ajunge la structurile din cadrul Forțelor Terestre Române. Sistemele Bayraktar sunt fabricate de compania ginerelui președintelui turc Recep Erdogan. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentAnchetă a Ministerului Finanțelor în județele care nu au dat burse de performanță și merit elevilor, deși banii ar fi fost virați
Articolul următorFactură la energie și gaze de 500 de euro, anul viitor: avertismentul specialiștilor. SURSE: Revenirea la piața reglementată, luată în calcul. Posibile consecințe