Lucrările de așternere a primului strat de asfalt, respectiv binder pe drumul județean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii, pe tronsonul care traversează localitatea Panticeu, au fost finalizate.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean (CJ) Cluj, în prealabil, pe acest tronson, au fost executate lucrări de așternere a stratului de piatră și alte lucrări pregătitoare în vederea asfaltării.

Investiţia presupune lucrări complexe, în profunzimea drumului, pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundație şi încheind cu două straturi de asfalt, binder şi strat de uzură. De asemenea, ea vizează realizarea de acostamente, șanțuri, rigole şi podeţe, racordări cu drumurile laterale, proiectul urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului judeţean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii sunt finanţate din fonduri europene și vizează un tronson cu o lungime de 38,3 kilometri, de la kilometrul 10+200 până la kilometrul 48+500.

 

Articolul precedentTeatrul Maghiar clujean, două spectacole la Budapesta
Articolul următorUn tânăr din Iclod a făcut accident după ce a furat mașina tatălui său