Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită la Expoziția MINERALIA – salonul de primăvară 2019. Expoziția este dedicată exclusiv pietrelor fine, pietrelor de podoabă, pietrelor prețioase și cristalelor.

Pasionaţii lumii mineralelor vor găsi peste 100 de specii minerale în eşantioane de colecţie, roci cu fosile, meteoriţi și cristale cu forme naturale; roci sculptate şi obiecte de decor din agat, jasp, calcar, jad sau malachit. Gemele – pietre cu calităţi estetice superioare – sunt prezentate sub forme şlefuite pentru a scoate în evidenţă frumuseţea, culorile sau transparenţa.

Doamnele și domnişoarele vor putea admira și achiziționa bijuterii dintre cele mai diverse, medalioane zodiacale, brăţări, cercei sau coliere elaborate, toate din pietre de podoabă, fine sau preţioase.

Mineralul pus în evidenţă la această ediţie va fi rubinul, piatră preţioasă din familia corindonului, cunoscută pentru culoarea roşu intens, de unde a primit si numele (din latină rubinus=cel roşu). Natural apare în roci metamorfice, formând cristale hexagonale de duritate mare, imediat sub diamant. Cele mai frumoase piese din bijuteriile cu rubin provin din Asia – Myanmar, Sri Lanca sau Brazilia.

Expoziția va fi deschisă în perioada 5-7 aprilie 2019, între orele 10-18, în sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21).

Articolul precedentFOTO | Acţiune a Poliţiei Locale Dej! Poliţiştii au confiscat mai multe atelaje
Articolul următorMunicipiul Cluj-Napoca a aderat la Alianța pentru Coeziune