Societatea „Remarul 16 Februarie” a implinit 150 de ani de existenta.

Cu aceasta ocazie a avut loc un eveniment de aniversare la sediul fabricii unde se produc vehicule feroviare.

A fost un exercițiu de normalitate care sper să se multiplice în toate orașele și toate zonele țării. Aici s-au aniversat 150 de ani de când o fabrică există și a fost preluată, privatizată de dl Călin Mitică, care în pofida tuturor vicisitudinilor tranziției, dar și a   dar și a DNA-ului și a altor nenorociți care nu s-au ocupat decât de distrugrea capitalului românesc, a reușit să o țină în viață. Au fost politicieni din toate partidele. Au fost vasile Blaga,  Rareș Bogdan, Vasile Dâncu, Ioan Rus, Cozmin Gușă, ministrul Transporturilor. Și cred că dialogul ăsta între partide politice este benefic pentru România.

M-am bucurat să văd un exercițiu de normalitate de genul ăsta pentru că noi trăim prin ceea ce producem noi, românii. Și ar trebui poate să să învățăm să ținem poate la fiecare șaibă, la fiecare piuliță, la fiecare clădire care a fost românească și va rămâne în capitalul românesc. 

Sper să fie un exemplu, a fost extraordinar! Lume multă, oamenii se bucură, locuri de muncă”, a declarat Octavian Hoandră, la Realitatea PLUS, prezent la aniversarea de la Cluj-Napoca.

La eveniment au fost prezenti Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicuț Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Călin Mitică, Președinte al Consiliului de Administrație „Remarul 16 Februarie”, Emil Boc – Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Lucian Nicolae Bode – Ministrul Transporturilor, Ioan Aurel Pop – Președintele Academiei Române, Rareș Bogdan – Europarlamentar, șeful delegației române în grupul Popularilor din Parlamentul European.

De asemenea, au mai fost prezenți și Ioan Rus, Gheorghe Falcă, Vasile Blaga, Ovidiu Turcu, Cozmin Gușă și Vasile Dâncu.