Consiliul Județean Cluj a finanțat achiziționarea a șase noi echipamente medicale pentru Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca. Este vorba despre o cutie protectoare cu injector compatibil RMN, trei protecții de plumb pentru partea inferioară și cea superioară a corpului, atașate la masa radiologică, o stație centrală de monitorizare și o targă hidraulică cu sistem de protecție laterală.

Pentru a cumpăra cele șase dotări forul administrativ județean a alocat, din bugetul propriu, 150.000 de lei. Cinci dintre echipamente au fost deja livrate, instalate și puse în funcțiune în cadrul Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu”, procedura de achiziție pentru targa hidraulică fiind în derulare.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Rațiunea care a stat la baza deciziei de a cumpăra aceste echipamente e legată de faptul că actul medical trebuie realizat la cele mai înalte standarde. Totodată, siguranța și confortul pacienților pe durata examinărilor, și nu numai, trebuie să primeze.”

Sursa: Realitatea de Cluj