Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tişe, a semnat certificatul de urbanism necesar în vederea introducerii rețelelor de apă și canalizare în satul Straja din comuna Căpușu Mare.

            Situată la aproximativ doi km de reședința comunei, localitatea Straja nu dispune în prezent de rețele centralizate de alimentare cu apă și canalizare, motiv pentru care aprovizionarea cu apă potabilă și deversarea apelor uzate menajere se realizează în mod individual și neunitar.

            Pentru rezolvarea acestei situații, primăria Căpușu Mare intenționează să demareze o investiție edilitară al cărei obiect îl reprezintă realizarea unui sistem integrat de alimentare cu apă și canalizare.

            Astfel, proiectul propus prevede realizarea unei aducțiuni de apă și a unei rețele de canalizare în lungime de peste 3.000 m, fiecare, care să fie conectate la rețelele publice existente în Căpușu Mare și aflate în administrarea Companiei de Apă „Someș”, societate al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean. Totodată, vor fi realizate branșamentele de apă și racordurile la canalizare pentru gospodăriile și pentru ceilalți consumatori din localitate.

            Investiția va mai cuprinde amplasarea a trei stații de pompare, a mai multor hidranți precum și a unor cămine de vane care vor permite izolarea unui tronson de conductă în cazul producerii unei avarii.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentBilanț coronavirus 15 februarie: 21.885 cazuri noi și 204 decese
Articolul următorVeşti importante despre Programul Tomata. Ce documente au fost eliminate