Cea de a treia ediție a Electro-summer, o școală de vară dedicată elevilor din medii defavorizate se va desfășura timp de două săptămâni în Cluj-Napoca. Evenimentul este organizat de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) și a avut deschiderea oficială luni, 15 iulie 2019, începând cu ora 10:00, în Aula Igor Tertea de pe strada George Barițiu.

Şcoala de vară își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar  și să crească rata de promovare a examenului de bacalaureat.

În proiect sunt implicate trei facultăți de profil electric ale UTCN – Automatică și Calculatoare; Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației; Inginerie Electrică.

Astfel, 75 de tineri provenind din medii defavorizate vor vedea ce înseamnă să fii student în cadrul UTCN. Ei vor beneficia în mod gratuit de cazare, trei mese pe zi, cursuri specifice învățământului tehnic, activități sportive și socio-culturale, consiliere educațională și dezvoltare personală, vizite la companii și obiective turistice din judetul Cluj.