Lucrările de extindere și reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare din 10 sate componente ale comunelor Gilău, Gârbău, Aghireșu și Căpușu Mare sunt extrem de aproape de finalizare, stadiul acestora fiind de cca. 90%.

Investiția, derulată de Compania de Apă Someș S.A., societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar, vizează satele Aghireșu Fabrici, Aghireșu, Băgara, Dorolțu, Inucu, Macău, Gârbău, Gilău, Păniceni și Căpușu Mic.

            Astfel, pe lângă cei peste 23 de km de aducțiuni, respectiv rețele de distribuție, care au fost deja reabilitați, din totalul de 31,3 km prevăzuți, au fost  aproape finalizați și cei 38 de km de noi aducțiuni și rețele de distribuție a apei.

De asemenea, a fost realizată o nouă stație de pompare a apei, au fost reabilitate două rezervoare de înmagazinare, precum și două stații de pompare a apelor uzate.

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ne apropiem cu pași repezi de finalizarea unui nou obiectiv prin intermediul căruia vom asigura locuitorilor din cele 10 sate apă potabilă de cea mai bună calitate. Ne dorim ca toți clujenii, indiferent de zona în care domiciliază, să beneficieze de condiții de trai decente. ”

Valoarea totală a investiției, potrivit contractului inițial, este de 34.493.386 lei, fără TVA. Aceasta este parte a proiectului european în valoare de peste 404,4 milioane de euro, fără TVA, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentHoroscop 22 noiembrie. Zodia care începe un capitol nou – răsturnare spectaculoasă de destin
Articolul următorA fost lansat aftermovie-ul UNTOLD 2022