Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au început controalele, la nivel național, pentru a descoperi cum s-a ajuns la isteria scumpirii carburanților și, mai ales, cine a profitat incorect de pe urma fenomenului. Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a precizat că dacă nu există justificări contabile, banii încasați în plus pot fi confiscați. 

„Analizăm dacă au fost majorări de prețuri pe principul „am scumpit că așa au făcut și alții” sau a fost o înțelegere de tip cartel. Oricum, în ambele situații situații vorbim de practici comerciale neconforme,” a declarat șeful ANPC, Horia Constantinescu 

Acesta a precizat că sancțiunile aplicate celor care au profitat ilegal vor fi pe 2 paliere. „Putem merge până la confiscarea veniturilor realizate în urma comercializării carburanților la prețuri artificiale și nejustificate și vărsarea sumelor către bugetul de stat. (…) Cred că această sancțiune este, complementar, mai dură decât amenda cuprinsă între 2.000-100.000 de lei prevăzută de lege.”

Articolul precedent3.572 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România
Articolul următorVă ajutăm din Cluj lansează un call center dedicat refugiaților din Ucraina