Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga” din Cluj îi invită pe iubitorii de film joi, 4 iulie 2019, începând cu ora 21:30, la prima proiecție din seria ,,Seri de vară”: ,,Victoria și Abdul” – o poveste impresionantă despre o regină și prietenul ei cel mai bun.

Filmul este inspirat din fapte reale şi aduce în atenția celor din fața ecranului povestea unei prietenii total atipice, petrecute la curtea Reginei Victoria. Abdul Karim (Ali Fazal) este un tânăr funcționar care vine din India pentru a lua parte la Jubileul de Aur al Reginei. În scurt timp, el va deveni favoritul suveranei iar această alegere va fi un adevărat șoc pentru întreaga Curte. Din momentul în care Regina va începe să nesocotească toate regulile și restricțiile impuse de poziția pe care o deținea de atâta vreme, între cei doi se va lega o prietenie neașteptată, bazată pe devotament, pe care membrii curții vor face tot posibilul să o distrugă.

Intrarea este liberă. Cei interesaţi sunt aşteptaţi pe terasa sediului central al Bibliotecii (Calea Dorobanților nr. 104) , situată la etajul I.

 

 

Articolul precedentArestat pentru agresarea unui poliţist care a intervenit în aplanarea unui conflict
Articolul următorÎntreruperea curentului electric. Vezi localităţile afectate