Forţele ruse mai au combustibil şi alimente pentru trei zile cel mult, potrivit Ministerului ucrainean al Apărării.

Forţele ruse care au invadat Ucraina mai au rezerve de muniţii, combustibil şi alimente doar pentru trei zile cel mult, potrivit ultimului raport al Ministerului Apărării ucrainean cu privire la situaţia de pe front în cea de-a 27-a zi a invaziei ruse în Ucraina, relatează marţi EFE.

“Forţele ruse de ocupaţie care operează în Ucraina dispun de stocuri de muniţie şi alimente pentru cel mult trei zile. Situaţia este similară şi în privinţa combustibilului, care se completează cu camioane-cisternă”, se menţionează în raport, potrivit Agerpes.

Rusia, afirmă Ministerul Apărării ucrainean, “nu a reuşit să construiască un oleoduct pentru a satisface necesităţile trupelor sale” în zonele în care acestea operează.

Totodată, “nu se observă nicio schimbare semnificativă în poziţia şi natura acţiunilor forţelor de apărare în ultimele 24 de ore”, au declarat surse din cadrul aceluiaşi minister.

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentANM, avertisment pentru populație: concentrațiile de monoxid de carbon, VALORI RIDICATE deasupra României
Articolul următorPremierul Nicolae Ciucă: România este o țară sigură, membră a UE şi NATO și are toate garanţiile de securitate pentru a avea o activitate de turism