Micii spectatori clujeni sunt așteptați la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” cu două reprezentații ale îndrăgitului basm „Cenușăreasa”, după Frații Grimm. Reprezentanțiile sunt programate duminică, 17 martie, de la orele 11 și 12.30. Sâmbătă, 16 martie, este programat spectacolul „Micimackó”/„Ursulețul Winnie Pooh”, de la ora 11.

Spectacolul „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în regia lui Aureliu Manea și adaptarea scenică a regizoarei Mona Marian, se încadrează în tradiția instituției clujene de a valorifica marile povești ale literaturii universale.

Spectacolul se remarcă prin tehnica mânuirii păpușilor, prin decorul și imaginile scenice rafinate și prin alternanța interpretativă marionetă – actor. Întreaga viziune regizorală se bazează pe contrastul volumelor, iar marionetele și actorii joacă împreună pe scenă. Inserțiile din Commedia dell’Arte dau o notă comică întregii povești, iar ilustrația muzicală cuprinde pasaje clasice și preclasice, interpretate live de actorii păpușari.

De-a lungul anilor, spectacolul a fost invitat la numeroase festivaluri din țară și din țări precum Ungaria, Polonia, Italia, Ucraina sau Spania.

Scenariul este semnat de Alex Căprariu, scenografia de Virgil Svințiu și Epaminonda Tiotiu, iar ilustrația muzicală de Corina Sârbu. În distribuție: Frunzina Anghel, Călin Mureșan, și Angelica Pamfilie

Spectacolul se joacă în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

De asemenea, sâmbătă, 16 martie, Sâmbătă, 16 martie, de la ora 11, va fi prezentat spectacolul „Micimackó”/„Ursulețul Winnie Pooh”, după  A. A. Milne, în regia lui Kovács Ildikó.

Acțiunea se petrece în Pădurea de 100 de acri, unde locuiește Cristopher Robin și prietenii săi. Tot aici trăiește și Ursulețul Winnie the Pooh și amicii săi: timidul Purceluș, Iepurele cel ager, melancolicul Aiurel, exuberantul Tigru, blânda Kanga cu aventurosul ei Roo și înțeleptul domn Bufniță!

Scenografia este semnată de Valentin Codoiu, muzica de Péter Vermesy, iar asistent de regie este László György. În distribuție: Réka Giriti, Laura Pünkösti, Dorottya Balogh, Áron Kötő și Jenő Urmánczi.

Spectacolul este jucat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Articolul precedentMaghiarii clujeni vor serba în stradă 15 martie
Articolul următorSindicaliștii de la Aeroport vor protesta împotriva conducerii Consiliului Județean