Proiectul de lege pentru obținerea terenului destinat construirii noului Spital Pediatric Monobloc a fost avizat favorabil în comisiile de specialitate din Camera Deputaților.

Zilele acestea am avut discuții cu parlamentarii deputați de Cluj. Este clar faptul că această lege va fi susținută pentru adoptare în regim de urgență, săptămâna viitoare fiind programat votul final în Camera Deputaților. Apoi legea va fi trimisă pentru promulgare la Președintele României„, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Consiliul Județean a demarat deja un concurs pentru a găsi consultantul care să stabilească cele mai bune soluții pentru Spitalul Pediatric MonoblocAcesta trebuie să asigure consultanța și organizarea concursului internațional de soluții în două etape pentru Spitalul Pediatric Monobloc. Una din prioritățile absolute ale Consiliului Județean Cluj o reprezintă construirea acestui spital care să reunească în aceeași clădire toate secțiile Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

În acest moment, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii este un spital pavilionar care își desfășoară activitatea în 9 locații diferite, având în structura actuală 11 secții, 2 compartimente, stația de dializă, UPU, distribuite în 14 clădiri aflate pe raza orașului Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele. Analiza rezultatelor statistice privind activitatea medicală desfășurată de unitate evidențiază un număr de aproximativ 70.000 de cazuri/an care sunt asistate în spital.=

Articolul precedentAcţiune a poliţiştilor la Gherla! Au fost aplicate 45 de amenzi
Articolul următorFOTO | Acţiune a poliţiştilor clujeni! Au fost reţinute 22 de permise