„Strada cu îngeri”, în regia, scenariul și scenografia lui Decebal Marin, unul din spectacolele de succes ale Teatrului de Păpuși Puck, va fi prezent în curând pe scena festivalului „Izmir International Puppets Days” din Turcia.

İzmir Uluslararası Kukla Günleri (Izmir International Puppet Days) se defășoară în orașul Izmir din Turcia între 28 februarie și 17 martie și a ajuns la cea de-a 13-a ediție. Iau parte la manifestare artiști din Argentina, Germania, Brazilia, Bulgaria, Estonia, Franța, Coreea de Sud, Olanda, Spania, Israel, China, Italia, Australia, Japonia, Canada, Ungaria, Macedonia, Norvegia, Polonia, Rusia Turcia și România. Astfel, programul evenimentului include trei reprezentații ale spectacolului nonverbal „Strada cu îngeri”, în regia lui Decebal Marin, prezentat de artiștii Teatrului „Puck”. Reprezentațiile vor avea loc vineri, 15 martie, de la ora 20, sâmbătă, 16 martie, de la ora 17 și duminică, 17 martie, de la 16.30, toate în sala de spectacole de la Izmir Sanat.

Spectacolul a avut premiera în ianuarie 2017 și ilustrează legătura dintre oameni și îngeri, și abordează teme ca bunătatea, frumusețea și credința în mai bine.

„Îngerii sunt foarte prezenți în viețile noastre, chiar dacă nu suntem destul de deschiși să simțim inspirația și protecția pe care ni le dăruiesc. Fiecare dintre noi are parte de miracole cotidiene: avem momente de iluminare, momente de inspirație, când ni se pare că simțim atingerea angelică a lumii spirituale. Ne emoționează, iar acea lumină se trezește și se amplifică. Este un demers sensibil, delicat și onest”, spunea regizorul Decebal Marin înaintea premierei din ianuarie 2017.

„Strada cu îngeri” a avut reprezentații la diferite festivaluri naționale și internaționale și a fost distins cu premii importante. De exemplu, a adus la Cluj două distincții de la cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii de la Subotica – Serbia. Mai exact, artiștii clujeni au primit Premiul pentru cele mai frumoase păpuşi, realizate de Decebal Marin şi Ion Bătăiosu şi Premiul pentru calitatea mânuirii păpuşilor, acordat celor patru actori care alcătuiesc distribuţia spectacolului.

Distribuția este formată din Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan. Caracterele sunt realizate de Ion Bătăiosu și Decebal Marin, sculptura este semnată de Florin Marin, pictura de Elena Ilaș, iar muzica de Traian Păcurar.

Spectacolul le este adresat în egală măsură copiilor de cel puțin cinci ani, adolescenților și publicului adult.

Articolul precedentProtest al angajaților Imprimeriei Ardealul – Oamenii cer demiterea administratorului special
Articolul următorDeplasare cu staţia mobilă a Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj la Gilău