Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” vor prezenta în curând două spectacole la Zilele Clujului. De asemenea, la sediul instituției sunt programate pentru acest weekend spectacolele, „A kíváncsi elefántkölyök”/„Elefănţelul curios”, după R. Kipling, în regia lui Koblicska Kálmán (sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 11) și „Spiridușul voinic”, în regia Andreei Bolovan (duminică, 9 octombrie, de la orele 11 și 12.30).

Cei mici sunt așteptați la Zilele Clujului sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 12, în Piața Muzeului, la spectacolul „Croitorașul cel isteț”, în regia Emiliei Nechita. Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani. De asemenea, duminică, 9 octombrie, de la ora 12, pe aceeași scenă, artiștii Teatrului „Puck” vor prezenta spectacolul „Plüm-Plüm kalandjai”/„Aventurile lui Plüm-Plüm”, în regia Ibolyei Varga. Va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată va fi de trei ani.

Cea de-a zecea ediție a Zilelor Clujului va avea loc în perioada 6-9 octombrie 2022.

Elefănțelul care punea prea multe întrebări

Totodată, la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” (str. I. C. Brătianu, nr. 23) este programat sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 11, spectacolul „ A kíváncsi elefántkölyök”/„Elefănţelul curios”, după R. Kipling, în regia lui Koblicska Kálmán.

Simpaticul elefănțel tulbură liniștea animalelor din junglă punând prea multe întrebări. Ca urmare, este alungat și are parte de multe aventuri care îl fac mai înțelept. Distribuția este alcătuită din Balogh Dorottya, Giriti Réka, Patka Ildikó, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Csortán Márton, Domokos Szabolcs și Urmánczi Jenő.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

„Poți să fii voinic, chiar dacă ești mic”

De asemenea, duminică, 9 octombrie de la orele 11 și 12.30, va fi prezentat spectacolul „Spiridușul voinic”, în regia Andreei Bolovan. Este un spectacol foarte colorat, impresionant din punct de vedere vizual, cu păpuși expresive și decoruri pline de culoare, cu licurici aurii care dansează, alcătuind o atmosferă magică.

„Tema spectacolului se concentrează pe ideea că poți să fii voinic, chiar dacă ești mic. Sunt sigură că cei mici se vor identifica cu spiridușul Cic, personajul principal. El parcurge un drum inițiatic, de maturizare, în care înțelege ce înseamnă responsabilitatea, prietenia, curajul și perseverența în a-ți urma scopul și a avea încredere în tine”, subliniază Andreea Bolovan.

Distribuția este alcătuită din Ion Iurcu, Iulian Lungu și Andreea Bolovan. Figurație: Cosmin Cîrlea.

Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, muzica de Kevin MacLeod, iar pregătirea muzicală de Robert Papp.

Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Spectacole la Iași, Timișoara și Cluj

A fost o săptămână plină pentru artiștii instituției clujene. Luni, 3 octombrie, ei au prezentat spectacolul „Pălăria buclucașă” la Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr de la Iași. Marți, 4 octombrie, spectacolul „A tornyocska/Turnulețul” a avut o reprezentație la o grădiniță din Baciu, iar la sediu a fost prezentat spectacolul „Croitorașul cel isteț”. Joi, 6 octombrie, spectacolul „Spiridușul voinic” a fost prezentat la Festivalul Internațional „Sub bagheta lui Merlin” de la Timișoara, iar la Cluj-Napoca, la Grădiniţa Romano-Catolică „Szent Imre” este prezentat spectacolul „Rózsa királyfi”/„Prințul trandafir”. Nu în ultimul rând, vineri, 7 octombrie, pe scena Teatrului Puck va fi prezentat de la ora 11 spectacolul „„ A kíváncsi elefántkölyök”/„Elefănţelul curios”.

Cum se achiziționează biletele

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic de 10 lei.

Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentCal legat şi abandonat plasat de poliţiştii clujeni într-un adăpost
Articolul următorVești bune pentru întreprinderile autohtone! Nicolae Ciucă: „Am deblocat 724 milioane de euro, alocate României prin Fondul InvestEu”