Pelicula „Dragoste şi gloanţe”, a italienilor Antonio şi Marco Manetti, este filmul zilei de marți în Piața Unirii, la TIFF. Filmul a fost desemnat cel mai bun film la premiile „David di Donatello 2018”.

De asemenea, ziua de TIFF este completată cu filmul Mártei Mészáros, „Jurnal pentru copiii mei”. Acesta va putea fi văzut la Universitatea Sapientia, de la ora 20,15. Tot aici, de la 19,30, la Cinema Mărăşti, va rula „România neîmblânzită”.

„Jurnal pentru copiii mei” este povestea lui Juli şi a bunicilor ei, unici supravieţuitori ai unei familii maghiare exilate în Uniunea Sovietică. Ei se întorc acasă, pentru a descoperi că, între timp, spectrul stalinist a pus stăpânire pe Ungaria. Filmul a luat marele premiu al juriului la festivalul de la Cannes în 1984.

Regizoarea acestui film, Márta Mészáros, a fost premiată luni seara la TIFF pentru întreaga sa carieră de către preşedintele festivalului, Tudor Giurgiu.

Tot marţi, la TIFF, mai poate fi văzută producția „Fanny şi Alexander”, a regizorului suedez Ingmar Bergman. Tot la TIFF puteți vedea n eveniment muzical susţinut de Emiliana Torrini&Tha colorist orchestra, acesta fiind programat pentru ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților.

 

Articolul precedentFOTO | Bătrână de 80 de ani, căzută în Someşul Mare, salvată de pompieri
Articolul următorVitezoman arab cu permis fals, prins cu 225 km/h pe A3