Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea pe timp de 24 de ore a inculpatului S.C.D. zis ‘Kidu’ pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive (194 de acte materiale comise în perioada iulie 2017-iunie 2018).

S-a reținut în fapt că în data de 11 iunie 2018, la ora 16:12, organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Bistrița l-au depistat pe inculpatul S.C.D., având asupra sa o pungă din material plastic în care se afla o substanță vegetală uscată.

La controlul corporal efectuat asupra acestuia au fost identificate 22 de pliculețe ce conțineau substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum și un cântar electronic. Substanțele în cauză au fost procurate prin cumpărare de către inculpatul S.C.D., în data de 7 iunie  2018 din municipiul Cluj-Napoca cu suma de 1.500 de lei, iar în data de 11 iunie 2018, la momentul depistării sale, inculpatul S.C.D. s-a întâlnit cu trei persoane de sex masculin (depistate de organele de poliție împreună cu acesta), pentru a le vinde acestora diferite cantități din substanța respectivă.

De asemenea, din probele administrate în cauză rezultă că în perioada iulie 2017-iunie 2018 inculpatul S.C.D. i-a vândut unei persoane de aproximativ 150 de ori diferite cantități din substanța cu efect psihoactiv denumită ‘chil’ cu suma de 10 lei de fiecare dată, iar de alte cel puțin 20 de ori i-a oferit acestuia spre consum substanța cu efect psihoactiv pe care au consumat-o împreună.

De asemenea, în perioada ianuarie — iunie 2018, inculpatul S.C.D. i-a oferit spre consum altei persoane substanța cu efect psihoactiv denumită ‘chil’, pe care au consumat-o împreună — de 23 de ori (săptămânal), cu titlu gratuit.

În cursul zilei de ieri, 13 iunie, Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă a inculpatului S.C.D. pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară specializați în combaterea criminalității organizate din Bistrița-Năsăud.

Articolul precedentȘapte ani de la primul târg Produs de Cluj, marcați la Dej
Articolul următorAcţiune de dezinsecţie pe domeniul public și privat din Cluj-Napoca