Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița-Năsăud au efectuat un număr de 27 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Cluj, într-o cauză vizând destructurarea a două grupuri infracționale organizate, specializate în săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul lunii februarie 2021, s-au constituit două grupuri infracționale organizate ce au desfășurat activități de comercializare de substanțe psihoactive, către consumatori de pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Cluj.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 426 de grame de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, 26 de grame de canabis, 16 pastile cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, dispozitive de mărunțit, cântare de înaltă precizie, precum și sumele de 23.000 de euro și 8.000 de lei.

Polițiștii pun în aplicare 18 de mandate de aducere față de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 53 de ani, bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri și efectuarea de activități cu substanțe susceptibile a avea efect psihotrop.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul BCCO Cluj, BCCO Mureș, IPJ Bistrița-Năsăud, SAS Bistrița-Năsăud, SAS Sibiu și Brigăzii Mobile de Jandarmi Mureș.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Potrivit surselor Realitatea de Bistrița, perchezițiile au avut loc pe raza orașului Năsăud.

 

 

ImagineImagineImagineImagineImagineImagine
Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentPrins băut la volan, pe o stradă din Baru
Articolul următorMinistrul Mediului: „Există în continuare PERICOL de explozie la Petromidia-Năvodari!” – UNDE se îndreaptă norul de fum