Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o durată de 24 ore a patru inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a produce efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie.

Potrivit procurorilor DIICOT, în acest caz s-a stabilit că, în perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru inculpaţi, din judeţele Iaşi, Suceava şi Cluj, au comercializat, în repetate rânduri, droguri de risc (canabis), droguri de mare risc (JWH 210 şi heroină) şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive (3-CMC) consumatorilor de astfel de substanţe de pe raza acestor judeţe. De asemenea, inculpaţii, parte dintre aceştia condamnaţi anterior la pedepse privative de libertate, în prezent liberaţi condiţionat, au aprovizionat cu substanţe psihoactive (ADB-BUTINACA) şi droguri de mare risc (JWH 210) deţinuţii încarceraţi în penitenciarele din Bucureşti şi Botoşani.

Cu ocazia celor 9 percheziţii domiciliare efectuate joi în judeţele Iaşi, Suceava şi Cluj, au fost identificate şi ridicate 100 grame de canabis, 90 doze (aproximativ 80 de grame) de substanţe psihoactive noi (3 CMC), 5 coli impregnate cu JWH-210, 65 grame de substanţă vegetală impregnata cu JWH 210, 10 doze de canabis, un pistol airsoft, 4 cântare de precizie pe care s-au găsit urme de droguri, 10 telefoane mobile şi suma de 13.000 lei.

Procurorii au sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă a celor 4 inculpaţi.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentSănătatea la control. Doctor Mihai Dobra: Stresul, dușmanul tăcut al sănătății
Articolul următorȘoferii cu vârsta de peste 70 de ani ar putea fi nevoiți să își reînnoiască permisele la fiecare 5 ani. Aceștia vor fi evaluați medical mai des