În municipiul Cluj-Napoca traficul va fi restricționat la două benzi de circulație, respectiv câte una pe fiecare sens, din cauza lucrărilor la suprastructura podului peste Someșul Mic, de pe strada Fabricii care vor reîncepe luni, 6 mai 2019.

Principalele lucrări suprastructură acestui pod constau în reparații ale grinzilor fâșii cu goluri care prezintă degradări, înlocuirea grinzilor degradate cu grinzi noi, realizarea unei plăci de suprabetonare, hidroizolație, refacerea trotuarelor, așternerea straturilor căii pe pod și pe trotuare, montare panouri fonoabsorbante cu plexiglas.

Lucrările la podul Fabricii au debutat în august 2018. În primă etapă a proiectului de modernizare s-a lucrat la infrastructura podului. Executantul lucărilor este Antrepriza Reparații și Lucrări – ARL, firmă care a câștigat și contractul de pietonalizare a laturii de vest a Pieței Unirii, după planurile arhitecților de la Planwerk. Valoarea investiţiei este de 13.767.256,25 lei (fără TVA), bani de la bugetul local. Termen de execuție: 16 luni de la data ordinului de începere.

SURSĂfoto: cluj.com
Articolul precedentS-a așternut asfalt pe drumul din Gilău
Articolul următorAutobuzul 21 din Cluj-Napoca își modifică, temporar, traseul