Tot mai multe agenții de turism din străinătate promovează destinații turistice din zona rurală a Transilvaniei. Turiștii vin mai ales din țările europene, dar și din Israel sau America de Nord, pentru a descoperi regiunea care l-a fermecat pe Prințul Charles al Țării Galilor. De asemenea, un alt element de atracție este reprezentat de mitul lui Dracula.

În ultimii ani, Transilvania a fost recomandată ca destinație de călătorie de către publicații importante, precum Lonely Planet, The Calvert Journal sau The Culture Trip. Ca urmare, au început să apară și agenții de turism care includ Transilvania printre recomandările lor. Pe lângă orașe precum Clujul, Sibiul sau Sighișoara, sunt promovate și destinații turistice din mediul rural, spune expertul în turism Valentin Lungu.

Mărișelul din Munții Apuseni a început să atragă turiști din Israel. În satul Sic, din apropiere de Gherla, renumit pentru stufărișurile sale, vin turiști din Olanda și din Franța.

Potrivit datelor statistice, numărul de turiști în Cluj a crescut constant în ultimii șapte ani. În 2018, de exemplu, numărul de turiști străini a fost cu 5 la sută mai mare decât în 2017.

Articolul precedentDeplasare cu staţia mobilă a Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj la Gilău
Articolul următorStudenţii străini ai Universităţii Tehnice Cluj vor primi burse