Orașul Turda a fost inclus în rândul celor mai frumoase ”orașe mici” din România, conform unui top realizat de site-ul life.ro.

În grupul celor mai frumoase orașe mici din România se regăsesc următoarele localități: Orșova, Sighișoara, Turda, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului.

Turda este un oraș cunoscut și apreciat mai ales datorită salinei care atrage milioane de turiști. Salina Turda se găsește în zona Durgău-Valea Sărată din Turda. Intrarea în salină se făcea până în anul 2010 din str. Salinelor 54A. În prezent există o nouă și modernă intrare din centrul turistic Salina-Durgău, de pe Aleea Durgău nr. 7. Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii din România în anul 2015. Dovezi arheologice sigure ale exploatării sării la Durgău-Turda există din perioada preromană. Romanii au exploatat sarea la Durgău în camere piramidale de 17-34 m adâncime si 10-12 m lățime.

Printre celelalte atracții din zona Turdei, se mai numără Băile Sărate, Castrul Roman, Muzeul de Istorie, Mormântul lui Mihai Viteazul, Cheile Turzii și Cheile Turenilor.

Articolul precedentFUTURE – Programul ce dezvoltă competențe noi în rândul tinerilor și cadrelor didactice
Articolul următorUNTOLD, în primele 20 de poziții în TOP ELECTRONIC FESTIVALS WORLDWIDE