Cinci persoane, dintre care doi adulți și trei copii, toți originari din județul Cluj, au avut nevoie de intervenția jandarmilor deoarece s-au rătăcit. S-a întâmplat sâmbătă în județul Alba, în zona Cascadei Șipote Bedeleu, o zonă cunoscută ca fiind frecventată de urși.

În jurul orei 18.00 în urma apelului la 112, colegii noștri plutonier adjutant Pașca Petru și plutonier major Bobar Mircea împreună cu agent șef Vlad Sorin și agent Drăgoiu Daniel, au pornit în căutarea persoanelor rătăcite.

 După aproximativ o ora de căutări au identificat persoanele în cauză.

 În urma verificărilor, a reieșit faptul că turiștii au parcat autoturismul în apropierea DN75 și au plecat să parcurgă un traseu montan foarte dificil de străbătut în această perioadă a anului. Aceștia erau plecați de aproximativ șapte ore, iar în momentul în care și-au dat seama că afară se întunecă, pe fondul oboselii accentuate, au cerut sprijin pentru a se putea întoarce. 

 ”Recomandăm tuturor celor pasionați de munte, să acorde atenție deosebită marcajelor de pe traseele montane pe care le parcurg, iar în cazul în care se simt în pericol sau nu mai reușesc să găsească drumul de întoarcere, să apeleze numărul unic de urgență 112.”, este mesajul jandarmilor

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentPostul Crăciunului: ce nu este bine să faci timp de 40 de zile, până la Sărbătoarea Nașterii Domnului. Tradiții și supestiții
Articolul următorCare este vârsta exactă la care oamenii îmbătrânesc – Semnele ascunse pe care puțini le recunosc